„Eltűnt” Linkin Park-tagok nyomában

Bármennyire is hihetetlen, de már csak néhány hónap, és élőben láthatjuk Magyarországon a 2000-es évek egyik legnagyobb zenekarát, a Linkin Parkot. Chester Benningtonék még sohasem léptek fel hazánkban, így ne csodálkozzunk a koncertet övező óriási érdeklődésen. A nagy várakozásban összegyűjtöttem a banda egykori tagjairól pár érdekességet, információt. Tartsatok velem egy időutazásra! 

Mark Wakefield

Mint ismert, a Linkin Park hivatalosan 1996-ban alakult meg, Xero néven. Ekkor még nem Chester Bennington töltötte be az énekes szerepét, hanem az 1977-es születésű Mark Wakefield, aki egyébként becsatlakozása után két évvel, 1998-ban elhagyta a bandát. Mike Shinodával a középiskolában találkozott, aki akkoriban már a Xeróban zenélt Rob Bourdonnel és Brad Delsonnal. Mielőtt Wakefield kilépett volna a zenei társulatból, adtak egy koncertet a Cypress Hill előzenekaraként. A dalnok a sikertelenség végett jutott arra a döntésre, hogy otthagyja Mike-ékat. Később Dave Farrell is kilépett, ő azonban a Hybrid Theory felvételei után visszatért, amikor már Chester Bennington volt a frontember.

A Linkin Park - vagyis abban az időben még Xero - korábbi énekeséről nagyon kevés információ maradt fenn a világhálón: azt tudjuk róla, hogy a Velvet Hammer lemezkiadónál látja el a felső vezetői teendőket (a link legaljára görgetve találkozhatunk a nevével), ezenfelül a Taproot nevű zenekar egykori menedzsere lehetett egyes rajongói oldalak szerint, illetve az ő nevéhez fűződik a System Of A Down Toxicity című lemezének borítója. 2008-ban Mike Shinodával kiadták a Barack Your World című dalt, White Pegacorn néven. Az alábbi videóban 0:45-től hallhatjuk Mike hangját: 

Még érdemes megemlíteni, hogy a Hybrid Theoryn található számok közül Wakefield írta az A Place For My Headet, a Runaway-t, illetve a Forgottent. 

Kyle Christener

cfnjmxruyaaa7mb.jpg

A képen Mike mögött álló tag viszonylag rövid ideig pengette a húrokat Chesterék oldalán. Az ő feladata elsősorban az volt, hogy az akkortájt épp a The Snax nevű bandával turnézó Dave Farrellt pótolja. Az 1999-ben megjelent Hybrid Theory EP-n még Kyle töltötte be a basszusgitáros szerepét, a rá egy évre kiadott debütáló nagylemezen viszont már nem volt a zenekar tagja. Miután kilépett a Linkin Parkból, szinte teljesen eltűnt az éterben, konkrétan semmit nem hallani felőle. 

Ian Hornbeck

Miután Christener elhagyta a Linkin Parkot, Ian Hornbeck ugrott be a helyére. Az ő gitárjátéka hallható a Hybrid Theory néhány számában, egészen pontosan a Papercutban, az A Place For My Headben, illetve a Forgottenben. Ismeretlen okok miatt idő előtt ő is kiszállt a zenekarból. 

Scott Koziol 

Scott Koziol csupán egy ideiglenes tagja volt az LP-nek Dave Farrell távollétében. A Phoenix becenévre hallgató basszusgitáros visszatérésekor elváltak a Linkin Park és Koziol útjai. Az egykori basszerosról Wakefieldhez, Christenerhez, valamint Hornbeckhez hasonlóan nem sok információnak lehetünk birtokában, azt viszont tudjuk róla, hogy egy bizonyos ideig játszott a Kottonmouth Kings nevű társulatban. Ha jól megnézzük a One Step Closer klipjét, akkor láthatjuk Koziolt is, azonban a banda többi tagjával ellentétben egyszer sem közelít rá a kamera. scottkoziol.jpg