Hét érdekes tény a soproni koncertről

kedd39_504.jpg

Közel 17 évet kellett várni arra, hogy végre Magyarországon is fellépjen a 21. század egyik legsikeresebb és legnépszerűbb együttese, a Linkin Park: Mike Shinodáék a 25. Telekom VOLT Fesztivál 0. napján örvendeztették meg a rajongókat egy felülmúlhatatlan koncerttel (itt olvasható róla egy részletes beszámoló). Ennek alkalmából nézzünk meg pár érdekességet a bulival kapcsolatban!

1. A Linkin Park-koncertek előtt pár órával hagyományosan megrendezésre kerül a Meet & Greet, ahol néhány szerencsés fanatikus személyesen is találkozhat a backstage-ben a banda tagjaival. Lehet aláírást kérni, szót váltani velük, közös fotót készíteni a zenészekkel azonban nincs lehetőség. 

19601417_1307151522716342_7158784916165269476_n.jpg

Nos, a soproni Meet & Greeten részt vevő személyek közül többen is azt állították, hogy egy osztrák rendszámú jármű szállította Chesteréket, ami azt jelenti, hogy minden bizonnyal a sógorok”-nál lettek elszállásolva kedvenceink, egészen biztosan a fővárosban. (Logikus is, hiszen Bécs lényegesen közelebb van a hűség városához, mint Budapest.) Tehát, sajnos sok mindent nem láthattak kicsiny országunkból. Feltételezhetően a turné következő állomására, Svédországba sem a Ferihegyről jutottak el. 

2. Nyugati szomszédainknál már tíz alkalommal járt a társaság a VOLT Fesztivált megelőzően (elsőként 2001. szeptember 20-án), de a környező országok közül Ukrajnába, valamint Romániába is ellátogattak már karrierük során, mégpedig 2012-ben (Odesszában, illetve Bukarestben csaptak a húrok közé). Szóval, ha Magyarországon korábban nem is jártak, de a közelben már tizenkétszer is tiszteletüket tették. 

3. Mint ismert, az idei turné során négy régebbi dalt cserélget rendszeresen a társulat (Points Of Authority, A Place For My Head, From The Inside, Somewhere I Belong), vagyis a kvartettből mindig csak egy hangzik el egy adott koncerten. Egy-két lelkes rajongó a hatalmas fellépést megelőző Meet & Greet során azt javasolta, hogy az A Place For My Headdel kéne meglepni a magyar közönséget. Így is lett. Az, hogy Mike-ék emiatt tették-e be a setlistbe a nagyszerű, Hybrid Theory-s slágert, vagy amúgy is rá esett volna a választás, valószínűleg örökre rejtély marad. Mindenesetre, a nép kifejezetten örült eme klasszikusnak. 

4. A Blikk szerkesztőségének volt alkalma bejutni órákkal a nagy show előtt a backstage-be. A lap beszámolója szerint a Linkin Park 60 fős személyzetet hozott magával Győr-Moson-Sopron megyébe. A banda tagjainak a nagy létszámú brigád mellett egy amolyan pihenőszobára (quiet room) is szüksége volt, az öltözőben meg állítólag 150 darab törölköző állt a rendelkezésükre, mellesleg rendkívül fontosnak tartották, hogy egy minimum két csokor virágot tartalmazó váza is legyen ebben a helyiségben. Arról pedig, hogy az urak véletlenül se maradjanak éhen, saját szakács gondoskodott, akinek külön autót kellett biztosítani az esemény szervezőinek, hogy bármikor be tudja szerezni a friss hozzávalókat. Benningtonék előre megszabták azt is, hogy milyen márkájú ásványvizet szeretnének a fesztiválon tartózkodásuk alatt. 

b8ab76462fa9eb4c2762061fdf99435c.jpeg

5. Több magyar oldal is megerősítette, hogy a Linkin Park VOLT-os bulijára közel 45 000 ember látogatott ki, míg az egész fesztiválra kb. 160 000-en. 

6. Mike Shinoda, a rapper-gitáros-énekes-dalszövegíró-szintetizátoros-zongorás, szóval a mindenhez értő tag, valamint a basszeros, Dave Farrell a Fókusznak adott interjút a soproni show-t követően. Mikey elmondta, hogy már régóta szerettek volna kis hazánkban koncertezni. Érdekes, hogy a 2000-es évek elején, egy magyar magazinnak adott interjúban is kitért már erre. Akkoriban például azt is megemlítette, hogy kimondottan rajong a gulyásért, és az egyik legjobb cimborájának az édesanyja magyar, emiatt sokat hallott már Budapestről és az országról. 

7. Mindnyájan tudjuk, hogy a Linkin Park az új lemez, a One More Light turnéjának keretén belül jött el hozzánk, viszont (szerencsére) nem vitték túlzásba az új szerzeményeket. Az egész koncerten 24 dal volt terítéken, ami 5 idei muzsikát tartalmazott - vagyis pontosan annyi szám volt az új korongról, mint az elsőről, az alighanem legjobban sikerült Hybrid Theoryról. Úgyhogy a hetedik stúdióalbum gyűlölői sem panaszkodhattak. 

A végére pedig íme két profi felvétel a VOLT Fesztivál szervezőinek jóvoltából. Ugyan már a Facebook-oldalunkon megtekinthettétek őket, de sosem lehet őket megunni. Mérget vehetünk rá, hogy több ilyen jó minőségű videót nem kapunk, hiszen csak erre a két nótára kapott engedélyt a VOLT. 

Fotók: Linkin Park, Blikk, VOLT Fesztivál